VR in het onderwijs

VR in het onderwijs? Natuurlijk. Virtual reality is op de dag van vandaag één van de populaire technologiën op de markt. Waarom dan geen gebruik maken van VR in het onderwijs?

 

Er zijn 10 redenen waarom VR in het onderwijs gebruiken, het slimste is wat je kan doen!

 

Google Earth VR

 

De lessen geografie worden boeiender en leerzamer. Geef je les over de Chichen Itza of over de wereldberoemde Chinese muur? Deze plekken worden niet snel bezocht met een jaarlijks schoolreisje.

 

Met de app: Google Earth VR kunnen studenten plaatsen ontdekken. In de echte wereld hebben ze niet altijd de juiste middelen om bepaalde plekken te bezoeken.

 

Dankzij de “Google Earth VR” app, krijgen studenten een beter beeld. Hierdoor wordt studeren een stuk makkelijker!

 

Terug in de tijd met VR in het onderwijs!

 

Geschiedenis. Het woord geeft al nachtmerries. Studenten hebben een hekel aan het vak ‘geschiedenis’. Ze zien het nut van zulke saaie lessen niet in.

 

Daarom kan je met virtual reality historische klaslokalen integreren! Leerlingen gaan geschiedenis op een aangename manier ervaren. En beleven een fantastische gebeurtenis vanop de eerste rij.

 

Gebruik de app Timelooper en Discovr Egypt om geschiedenis een leuke touch te geven!

 

Meer herhaling in de leerstof

 

Het bekijken van de motor van een auto, tot het schilderen met vuur met de app Tilt Brush. Virtual reality is oneindig!

 

Je studenten krijgen de mogelijkheid om non-stop te oefenen en te ervaren. Omdat de virtual reality wereld het toelaat, ben je tot alles in staat.

 

Oefening zonder faalangst, baart kunst

 

Met virtual reality, kunnen studenten hun vaardigheden oefenen zonder faalangst. Hun vertrouwen wordt aangescherpt en hun zelfzekerheid wordt bijgeschaafd.

 

Met VirtualSpeech kunnen ze bijvoorbeeld leren om in het openbaar te spreken. En met de Frog Dissection-app van Victory VR kunnen ze hun biologie-vaardigheden uiterst goed ontwikkelen!

 

De concentratie wordt versterkt en de focus wordt aangescherpt

 

Bepaalde studenten zijn vatbaar voor afleiding. Hun concentratie is moeilijk vast te houden, waardoor een belangrijk stukje leerstof snel ontspoord kan raken.

 

Als docent doe je je uiterste best om dit te voorkomen. Met virtual reality in het onderwijs, hebben zowel jij als je leerlingen er baat bij.

 

In het onderwijs, worden leerlingen overspoeld met belangrijke informatie. Studenten zijn met VR minder gevoelig voor wat er rondom hen afspeelt.

 

Virtual reality platformen

 

Met de VR-platformen leggen studenten contact met andere studenten en ze wonen lessen bij, die worden gegeven door docenten over de hele wereld.

 

Multi-user, sociale VR-platforms zoals Engage, AltSpace en meer wordt in de toekomst onmisbaar voor educatieve inhoud.

 

Er is nóg…

 

Naast dat Virtual reality een onschatbare waarde biedt in het onderwijs, zijn er nog voordelen.

 

Denk aan een bedrijfsuitje of een teambuilding, waarbij je gebruik maakt van virtual reality om je teamverband te versterken. Of met een virtual reality game ga je samen met je vrienden of familie de uitkomst van een spannend spel ontrafelen!

 

Er bestaan ook verschillende trainingen en opleidingen in virtual reality.

 

De trainingen en opleidingen zorgen ervoor dat er gedetailleerd geleerd kan worden. Je ziet het gebeuren en je kan bepaalde handelingen zelf uitvoeren.

 

De volgende trainingen zijn in de VR-wereld al onmisbaar:

 

  • Piloten en militaire trainingen
  • Doktersoperaties
  • Studentenopleidingen
  • Therapeuten trainingen

 

 

Geef je over aan de wereld van virtual reality en ontdek nóg veel meer!