vliegangst overwinnen

Vliegangst overwinnen zodat je met een gerust hart kan opstijgen en dalen, zalig toch? De wereld ontdekken, nieuwe culturen opsnuiven en vooral lekker eten. Het is de moeite waard, geef toe!

 

Vliegangst overwinnen door de blootstelling aan je angst

 

Het belangrijkste dat je je angst onder ogen komt. Je moet je angsten op regelmatige basis ervaren. Alleen zo kom je ervan af.

 

Dankzij virtual reality kan je meerdere keren opstijgen, turbulentie voelen en landen. Hoe meer je je eigen angsten onder ogen komt, hoe makkelijker het wordt om er vanaf te komen.

 

Op een gegeven moment ga je ongevoeliger met de situatie om, waardoor je vertrouwen krijgt en dus ook je vliegangst kan overwinnen.

 

Je kan dit ook in een echt vliegtuig doen, maar zie je je al heen en weer reizen? Da’s te gek hè! Vliegangst overwinnen met Virtual Reality is dus jouw oplossing!

 

 

Wat zie je door de virtual reality bril?

 

Tijdens dit traject krijg je een virtual reality bril. Ook je oren zijn goed bedekt met een koptelefoon. Je moet alles meekrijgen, wat de bemanning en piloten omroepen. Je ervaart het net echt!

 

In je virtual reality bril ervaar je een hele vlucht van opstijgen tot landen, in 3D. Je voelt turbulentie, regelmatige trillingen en de motor van het vliegtuig.

 

Af en toe roepen ze iets om in de cockpit, zodat het voor jou een levensecht effect heeft. Alleen met virtual reality kan je je 100% inleven. Dat geldt niet alleen voor dit traject, maar ook in de gaming-wereld van virtual reality zit je helemaal in je zone. Wedden?

 

Het voordeel van vliegangst overwinnen met VR

 

Er zijn verschillende soorten vliegangsten. Natuurlijk is het de bedoeling om ze allemaal te overwinnen. Iedereen heeft recht op een ontspannen vlucht onderweg naar zijn of haar droombestemming.

 

Met het traject “vliegangst overwinnen met virtual reality” kunnen verschillende scenario’s aangepakt worden. Miljoenen mensen krijgen het al benauwd bij het opstappen, waar andere alleen angstgevoelens krijgen wanneer er turbulentie aanwezig is.

 

Iemand met een extreme vorm, krijgt eerst de kans om kennis te maken met het vliegtuig door heen en weer (tussen de stoeltjes) te lopen, alvorens het opstijgen.

 

Ben je vertrouwd met je eerste situatie? Dan ga je opnieuw al je moed bijeenrapen om aan het volgende te werken. Zo ga je stap voor stap vertrouwd raken met verschillende situaties die zich tijdens een vlucht voordoen, zoals bijvoorbeeld het opstijgen.

 

Maar virtual reality is toch niet echt?

 

Ja klopt. En het is ook niet te ontkennen. Maar ondanks dat het virtueel is, ervaar je toch een levensecht gevoel.

 

Beeld je iemand met een spinnenfobie in…

 

Hij weet niet waar hij zich aan moet verwachten en zodra hij de virtual reality bril opzet ziet hij links, rechts, boven en onder spinnen. Overal. Er is geen plek spin-vrij. Hij gaat zich erg onwennig voelen waardoor zijn angstsysteem geactiveerd wordt.

 

Zoals je eerder al ontdekte, ga je bij een virtual reality traject alles ervaren alsof het echt is. Van de motor die op volle toeren draait tot de schok die je krijgt bij de landing.

 

Met virtual reality kan je veel bereiken. Niet alleen een spannende wereld induiken, maar het helpt je zelfs verschillende angsten overwinnen. Het is misschien niet zo’n felle angstaanval maar toch genoeg om het te behandelen!

 

 

 

Oh ja, kom je even langs bij The Grid? Dan krijg je een idee wat je te wachten staat wanneer het jouw beurt is!