Een kinderfeestje

Een kinderfeestje organiseren voor je kind is het mooiste wat hij of zij kan wensen. Je kan alle richtingen uit. Letterlijk zelfs. Je kan op een leuke locatie gaan of je organiseert het kinderfeestje bij je thuis.

 

Plan op voorhand al je activiteiten

Verzin geen activiteiten ter plekke. Want als je daar nog aan moet beginnen, oef, liever jij dan ik!

 

Organiseer het kinderfeestje op voorhand tot in de puntjes. Leg verschillende gezelschapspellen klaar, stippel een wandelroute uit, laat ze verstoppertje spelen waar plaats is.

 

Oh ja, kijk ook eens tussen je apps. Vaak zijn er spelletjes die je gewoon in het echte leven kan uitvoeren, zonder het met het apparaat te doen. Zo bestaat bijvoorbeeld de app: “Wat ben ik”. Een leuk spel voor jong en oud!

 

Kies een thema voor het leukste kinderfeestje (liefst een coole hè mama)

Ga voor een leuk thema en richt alles naar dat thema in. Het thema kan een populair tv-programma zijn, een hype, een bepaalde kleur of een seizoen.

 

Laat de kinderen hun kledij aanpassen aan het thema. Dat maakt het altijd wat spannender en leuker. Wie is als wat gekleed, gaat er door het hoofd.

 

Je kan zelfs je tafelkleed voorzien in je gekozen thema, en het eten, je huisversiering, de servetten op tafel, noem maar op!

 

Laat ze zelf beslissen wat ze willen doen 

Gaat je kinderfeestje thuis door? Laat de spelletjes dan maar aan de kinderen over. Ze spelen graag de baas en nemen graag eigen beslissingen. Dat geeft ze een gevoel van macht en verantwoordelijkheid.

 

Dus neem een pot waarin alle kinderen een papiertje met hun gewenste activiteit kunnen ingooien. Vervolgens grabbel je wat in de pot en het eerste papiertje wordt de activiteit die jullie gaan uitvoeren. Zo komt elk papiertje aan de beurt.

 

Ga naar een virtual reality gaming center

Wil je afstappen van cliché’s. Neem dan de kinderen mee naar een onvergetelijk avontuur in een wereld van virtual reality.

 

Ze hebben het hoogstwaarschijnlijk nooit gezien. Of net wel, ze zijn nogal vroeg tegenwoordig. 😉 Anyway, op locatie is het toch allemaal net wat echter en daardoor ook spannender!

 

Een wereld waarin ze eindelijk als een echte ninja het fruit kunnen snijden! Gedaan met dat iPad spelletje. Een wereld waarin ze een superheld zijn op zoek naar hun vijand. Een wereld die ze meeneemt naar een spannend avontuur. En een wereld waarin ze ontdekken dat ze echte vrienden moeten zijn. Want alleen zo winnen ze het spel.

 

Ga met een kinderfeestje naar gaming center The Grid. Zo kunnen ze zich pas écht uitleven in een andere wereld. Wedden dat ze het op de speelplaats nog weken gaan navertellen? En dat allemaal dankzij jou!

 

Een avontuurlijk spel voor de allerkleinsten

Geef elk kindje een pen en papier mee naar buiten. Zet ze aan het werk door de opdracht te geven om beestjes (insecten) te zoeken en ze na te tekenen. Wie de eerste 6 tekeningen heeft en er minstens 3 bij naam kent, wint. Dat is pas out of the box, hè!

 

Haal je eigen nostalgie naar boven

Weet je wat grappig is? De kinderen van nu zijn het gewoon om met een smartphone of een tablet te spelen. Ze kennen bijna niks anders.

 

Laar ze daarom kennis maken met de spelletjes van vroeger. Wat deed je vroeger? Een boomhut bouwen, skaten,…

 

Zo ontdekken ze eens een andere wereld. Dit keer niet in virtual reality (jammer), maar in de echte wereld!

 

 

 

Het beste blijft toch de gaming center van virtual reality. Dat was bij jou ook blijven hangen hè? Twijfel niet en laat ze zich maar snel amuseren bij The Grid! Het is ècht de moeite waard.